marian morar
m install
nello construct

Ziua Eroilor marcată la Turda printr-un ceremonial militar-religios în condiții restrictive impuse de pandemie (Foto + Video)

zamblau eugen

Ziua Eroilor este celebrată în fiecare an odată cu sărbătoarea creştină a Înălțării Domnului, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile de la Înviere.

Sărbătoare națională a poporului român, Ziua Eroilor este marcată prin organizarea de ceremonii militare și religioase dedicate memoriei celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

În această zi, în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele închinate eroilor, din ţară şi din străinătate, sunt oficiate slujbe de pomenire.

La Turda activitățile dedicate Zilei Eroilor au debutat la ora 12 în fața Catedralei Ortodoxe din centrul orașului. Totul a început cu intonarea Imnului Naţional al României, serviciu religios (parastas), alocuţiuni,  moment de rostire a numelor eroilor români căzuți la datorie, survolare spațiu aerian cu aeronave Mig – 21 și elicoptere IAR – 330 PUMA de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu ” din Câmpia Turzii dar și depunere oficială de coroane .

De la ora 13 a avut loc o depunere de coroane și la Cimitirul Eroilor din centrul orașului.

Alocuțiunile au fost rostite de primarul Matei Cristian și deputatul Cristina Burciu.

La eveniment au fost prezenți reprezentați ai Primăriei și Consiliului Local Turda, Parlamentului României, insituțiile publice locale, poliția locală și națională, pompierii, jandarmeria și Garnizoana Militară Turda dar și instituțiile de învățământ au avut „delegați” care să participle la ceremonie. De asemenea, nu au lipsit nici de la acest eveniment aproximativ 15 persoane ale Diasporei Europene, doar că spre deosebire de vizita lui Ludovic Orban la Turda când au „monopolizat” conferința de presă de această dată au păstrat tăcerea arborând doar drapeluri tricolore și pancarde cu diverse sloganuri.

La fel ca alte evenimente publice anterioare, manifestările prilejuite cu ocazia „Zilei Înălţării Domnului şi a Eroilor Neamului”, s-au desfășurat cu respectarea strictă a regulilor sanitare și de distanțare prevăzute în reglementările în vigoare la nivel național, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19. 

Având în vedere restricțiile prevăzute de starea de alertă, în contextul pandemiei de Coronavirus, manifestările dedicate „Zilei Înălţării Domnului şi a Eroilor Neamului”, s-au încheiat fără defilarea gărzii de onoare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2