fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Florin Citu

La finalul ședinței de Guvern de azi, premierul Florin Cîțu a anunțat noi măsuri de relaxare a restricțiilor, dar a precizat și că starea de alertă se va prelungi cu încă 30 de zile, începând cu data de 12 iunie.

Iată câteva din noile măsuri de relaxare:

  • Desfășurarea nunților și botezurilor în spații deschise fără limită de participanți, dacă se asigură o suprafață de 2 mp pentru fiecare persoană și toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală. 
  • Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 200 participanți în spațiile închise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. 
  • Permiterea participării spectatorilor la evenimentul sportiv găzduit de România în cadrul optimilor Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu mențiunea că între 25-50% din capacitatea spațiului pot întra doar persoane vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de.
  • Aplicarea măsurii carantinei cu privire la cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020, în  funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc.

De asemenea,premierul Florin Cîțu a mai anunțat că la evenimentele desfășurate în aer liber legate de alegerile locale parțiale organizate la sfârșitul acestei luni, vor putea participa până la 1000 de persoane.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate