m install
petlinii
nello construct

Exercițiu NATO lângă Turda: Wind Spring 21

floris

Militarii Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” au desfășurat exercițiul Wind Spring 21, în perioada 24 mai- 4 iunie 2021, în poligonul Bogata-Ștejeriș.

„În ultimele 2 zile, militarii unităților brigăzii au executat exerciții cu trageri de luptă reale, cu armamentul din dotare, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte. Aceste exerciții constituie o etapă importantă de pregătire și evaluare a nivelului de instruire atins până în acest moment de către structurile brigăzii” informează MApN.

Obiectivul principal al exercițiului a fost perfecționarea deprinderilor în planificarea, organizarea și conducerea acțiunilor cât și dezvoltarea deprinderilor acționale ale forțelor într-un scenariu specific câmpului de luptă modern.

Reamintim că ,,WIND SPRING 21” face parte din seria de exerciții „DACIA 21 LIVEX” desfășurate pe teritoriul național.

Aproximativ 15.000 de militari români, aliați și parteneri au participat în perioada mai-iunie, la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX desfășurate pe teritoriul național, care integrează secvențe de instruire în comun, în context aliat.

Activitățile de instruire planificate pe teritoriul țării noastre cuprind deplasări tactice, exerciții tactice cu și fără trageri de luptă, trageri cu bombe de aviație, parașutări, forțări ale cursurilor de apă, comunicații criptate în rețele de misiune ale NATO și americane, coordonare a tranzitului prin puncte aeriene, navale și terestre de trecere a frontierei, activități cu specific medical și multe altele.

 

Foto: Raluca Mureșan/ MApN.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: