fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

wind spring

Militarii Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” au desfășurat exercițiul Wind Spring 21, în perioada 24 mai- 4 iunie 2021, în poligonul Bogata-Ștejeriș.

„În ultimele 2 zile, militarii unităților brigăzii au executat exerciții cu trageri de luptă reale, cu armamentul din dotare, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte. Aceste exerciții constituie o etapă importantă de pregătire și evaluare a nivelului de instruire atins până în acest moment de către structurile brigăzii” informează MApN.

Obiectivul principal al exercițiului a fost perfecționarea deprinderilor în planificarea, organizarea și conducerea acțiunilor cât și dezvoltarea deprinderilor acționale ale forțelor într-un scenariu specific câmpului de luptă modern.

Reamintim că ,,WIND SPRING 21” face parte din seria de exerciții „DACIA 21 LIVEX” desfășurate pe teritoriul național.

Aproximativ 15.000 de militari români, aliați și parteneri au participat în perioada mai-iunie, la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX desfășurate pe teritoriul național, care integrează secvențe de instruire în comun, în context aliat.

Activitățile de instruire planificate pe teritoriul țării noastre cuprind deplasări tactice, exerciții tactice cu și fără trageri de luptă, trageri cu bombe de aviație, parașutări, forțări ale cursurilor de apă, comunicații criptate în rețele de misiune ale NATO și americane, coordonare a tranzitului prin puncte aeriene, navale și terestre de trecere a frontierei, activități cu specific medical și multe altele.

 

Foto: Raluca Mureșan/ MApN.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate