fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

analize decontate

Persoanele vor putea să-și facă mai ușor analizele medicale, de la 1 iulie, promit oficialii. În plus, 3.000 de cabinete ale medicilor de familie vor fi dotate cu echipamente din fonduri PNRR. 

Modificările vin în contextul intrării în vigoare a noului contract-cadru cu medicii de familie, de la 1 iulie.

Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, a detaliat la Digi24 ce se schimbă odată cu intrarea în vigoare a noului contract-cadru cu medicii de familie.

„Conform medicului, ar urma ca pacienții - fie că este vorba despre copii sub 18 ani, despre persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani sau de persoane de peste 40 de ani - să beneficieze, cu o anumită cadență, de anumite examene profilactice, adică de o consultație de la medicul de familie, în care să fie identificați factorii de risc, căreia i se pot adăuga unele investigații de laborator care să evidențieze aceste riscuri.

Aceste analize sunt necesare și pentru monitorizarea pacienților cu boli cronice - aici ne referim la astm bronșic, bronhopneumopatie, diabet zaharat, hipertensiune, boală cronică la rinichi - care și ele sunt la fel de importante în economia unui management corect al unui astfel de pacient cu boală cronică” a adăugat medicul Gindrovel Dumitra.

Diferența între cum va deveni situația de la 1 iulie și cum era înainte este reprezentată de faptul că până în prezent, analizele se încadrau într-un alt plafon, care nu era disponibil de obicei la nivelul laboratoarelor.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate