fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

muresanu 1

În luna martie a acestui an, au început lucrările de reabilitare a străzii Andrei Mureșanu din Turda, o arteră de circulație extrem de importantă, dar pe care mai mult nu se munceșe spre exasperarea locuitorilor zonei.

 Strada respectivă face legătura cu spitalul municipal și centrul orașului, dar și cu Piața Basarabiei și chiar cu drumul național .

Din martie de când s-a sistat circulația în zona respectivă, nu s-a făcut mare lucru, o parte din trotuar a fost pavat, pe cealaltă parte zac și acum bucăți de asfalt zdrobite fără să fie cuățat terenul și pregătit pentru reabilitare, s-a mai nivelat drumul și s-a turnat un strat de binder și cam atât. Municipalitatea nu a avansat un termen de finalizare a lucrărilor iar oamenii din zonă nu mai au răbdare și spun că mai mult nu se lucrează, iar în acest ritm nu se va finaliza niciodată reabilitarea străzii.

„E bătaie de joc! Ce firmă a câștigat licitația? Nu au mai venit pe aici de vreo 2 săptămâni! Au pus aiurea pavajele, la fel și bordurile, nu au făcut încă șanțuri și rigole, se lucrează haotic! Am discutat cu ei să pună la fundația casei o folie de protecție pentru hidroizolație, altfel toată apa se infiltrează în pereți, o cumpărăm noi doar să pună...au ridicat din umeri...mai sunt și ironici că știu eu cum se construiește drumul...da vedem zi de zi! Se doarme pe șantier”....spune un localnic.

”Pe sectorul de drum cuprins de la intersecția străzii Bucovinei cu strada Andrei Mureșanu până la Spitalul Municipal se intervine pentru decopertarea asfaltului, iar apoi carosabilul va fi modernizat din temelii.

De asemenea, vor avea loc acțiuni de bordurare și modernizare a trotuarelor, va fi amenajată și o pistă pentru biciclete, iar la final vor fi trasate marcajele și vor fi montate indicatoare de circulație noi.

Modernizarea se realizează în baza proiectului de modernizare a coridorului de mobilitate urbană în zona centrală a municipiului Turda, proiect care este finanțat prin Programul Operațional Regional.”, a transmis Primăria Turda în luna martie la debutul lucrărilor pe șantier.

Primarul Cristian Matei a precizat, într-un interviu acordat TurdaNews, că după modernizarea acestei porțiuni, se va trece ulterior pe strada Avram Iancu, iar apoi pe strada Clujului. În zonă mai este în lucru și strada Alexandru Ioan Cuza, care va fi modernizată complet, permițând ieșirea directă în capăt la strada Clujului, cu direcția spre Cluj-Napoca 

pavaje 1

trotuare 1

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate