fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

protectie fonica 1

Deși constructorul Autostrăzii Transilvania trebuia să se gândească și la acest aspect, abia acum un grup de clujeni cer protecție fonică pe traseul autostrăzii cuprins între Turda și Gilău.

Solicitanții vor panouri fonoabsorbante pentru medii naturale precum lacurile de la Ciurila. Se dorește protecția zonelor turistice dar și a satelor aflate pe trasul autostrăzii A3, pe segmentul Turda-Gilău.

Inițiatoarea petiției, Alina Chiriac spune că de prin 2009, de când a fost dată în folosință autostrada, ar fi trebuit să le instaleze aceste panouri fonice, dar până acum nu a luat nimeni nicio măsură de acest gen. Ea speră că vor semna cât la mulți clujeni această petiție și astfel vor sensibiliza autoritățile privind aspectul semnalat.

Conținutul petiției
 
"Cerem protecția de urgență cu panouri fonoabsorbante a satelor situate de-a lungul A3, pe segmentul Turda - Gilău. De ce este important? În ciuda faptului că panourile fonoabsorbante există pe stocul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii refuză instalarea lor, din motive birocratice necunoscute, și se invocă nevoia refacerii recensământului de mașini.

În virtutea legii nr. 121/2019, privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambiant, și a ordinului nr. 119/2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică, privind mediul de viață al populației, solicităm instalarea panourilor existente cu prioritate pe zonele de poduri (podul peste pârâul Pruniș, pârâul Ciurila) și în dreptul zonelor turistice, cum ar fi cea a lacurilor de agrement Ciurila.

În virtutea legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, solicităm, de asemenea, planurile și calendarul de activități privind protecția fonică a tuturor satelor aflate pe traseul A3, segmentul Turda - Gilău".

Foto cu caracter ilustrativ.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate