fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

baza aeriana 71 campia turzii

Un senator american, care a făcut o vizită la baza militară Mihail Kogălniceanu de la malul mării, a declarat că SUA nu-și va neglija aliații și va asigura sprijinul militar necesar.

”Ceea ce chiar eu întreprind acum în SUA este intensificarea eforturilor Statelor Unite pentru a spori propriile cheltuieli de apărare şi pentru a ne sprijini aliaţii din Europa şi din întreaga lume. (...)

Va fi nevoie să lucrăm la asta pentru a trimite cel mai puternic mesaj lui Putin, trebuie să investim cel puţin 3 până la 5% în propria noastră armată pentru nevoile de apărare.

Pentru că reducerea propriilor cheltuieli de apărare, în timp ce Rusia îşi creşte armata şi devine din ce în ce mai agresivă, i-ar trimite lui Putin un mesaj greşit, dar, în acelaşi timp, ar trimite şi aliaţilor noştri un mesaj greşit. Suntem aici pentru a spune că nu vom lăsa să se întâmple aşa ceva.

Vom fi aici pentru dumneavoastră, pe termen lung", a spus senatorul american James M. Inhofe, citat de Agerpres.

Americanii au anunțat investiții majore la baza militară aeriană de la Câmpia Turzii, care va fi transformată într-o bază militară NATO modernă. De aceste investiții ar putea beneficia și localitățile din imediata vecinătate a bazei militare, inclusiv din punct de vedere al dezvoltării economice.

”Americanii vor cheltui 30 de milioane de dolari pentru modernizarea pistelor, încă 32 de milioane de dolari pentru construirea unui depozit de combustibil modern, 68 de milioane de dolari pentru construirea altor depozite și hangare. Un alt contract de peste 14 milioane de dolari vizează lucrări de infrastructură.

Modernizarea bazei va include și un nou depozit de muniții, investiție care se va ridica la aproximativ 1.7 milioane de dolari, dar și un centru de comandă pentru operațiunile aeriene în care se vor investi mai mult de 2 milioane de dolari.”, a precizat siteul defenseromania.ro.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate