fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

pasaport COVID

Certificatele verzi digitale vor avea un cod QR şi vor fi folosite la punctele de trecere a frontierei. Potrivit secretarului de stat din Ministerul SănătățiI, Andrei Banciu, documentul va fi lansat în țara noastră de luna viitoare.

Oficialul a declarat că procedurile sunt în curs de finalizare, iar documentul va putea fi descărcat de pe un portal securizat pus la dispoziție de STS. 

"Se lucrează de mai bine de două luni, din punct de vedere tehnic suntem în grafic cu tot ceea ce trebuia să facem până în acest moment. Acest certificat ne va ajuta la nivel european să avem o abordare uniformă. A venit sezonul estival, situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit, graţie vaccinării, astfel că s-au putut ridica diversele restricţii şi s-au intensificat activităţile de turism, care vor veni la pachet cu o creştere a mobilităţii", a spus Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în conferința de presă de la Guvern.

Baciu a precizat că în România va fi folosit modelul de certificat prezentat de Comisia Europeană.

În ceea ce privește felul în care va fi prezentat la punctele de frontieră, Baciu a precizat că documentul va fi valabil atât în format digital, cât și pe hârtie.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate