fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

aeronave militare

Baza 71 Aeriană participă, cu aeronavele din dotare, în perioada 24.05-09.06 la exercițiul Livex- Wind Spring 21, exercițiu tactic în teren alături de Batalionul 811 Infanterie ,,Dej” și 812 Infanterie ,,Bistrița” din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General GRIGORE BĂLAN”, desfăşurat în poligonul Bogata Stejăriş.


Exercițiul - are ca obiectiv principal perfecționarea deprinderilor în planificarea, organizarea și conducerea acțiunilor la nivelul comandamentelor unităților brigăzii precum și dezvoltarea deprinderilor acționale ale forțelor într-un scenariu specific câmpului de luptă modern

Aproximativ 15.000 de militari români, aliați și parteneri vor participa, în perioada mai-iunie, la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX desfășurate pe teritoriul național, care integrează secvențe de instruire în comun, în context aliat.

Complexul de exerciții DACIA 21 LIVEX, al cărui start a fost dat la începutul lunii mai, este condus de Comandamentul Forțelor Întrunite „Gl. I.E. Florescu” (CFÎ) al Ministerului Apărării Naționale. DACIA 21 LIVEX armonizează două componente principale de instruire în context multinațional - exercițiul NATO Steadfast Defender 21, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli, care presupune dislocarea din Turcia în România a unei forțe de reacție rapidă a NATO (Very High Readiness Joint Task Force - VJTF), respectiv exercițiul Defender Europe 21, care cuprinde o serie de evenimente majore de instruire, sub conducerea Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA în Europa (USAREUR)

Activitățile de instruire planificate pe teritoriul țării noastre cuprind deplasări tactice, exerciții tactice cu și fără trageri de luptă, trageri cu bombe de aviație, parașutări, forțări ale cursurilor de apă, comunicații criptate în rețele de misiune ale NATO și americane, coordonare a tranzitului prin puncte aeriene, navale și terestre de trecere a frontierei, activități cu specific medical.

Citește și: „DACIA 21 LIVEX” are loc și în poligonul de la Bogata

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate