fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

autostrada A10 Sebes Turda lotul 2 asfaltari cu 2 finisoare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a acceptat varianta cerută de primarii localităţilor de pe traseul Autostrăzii 3: patru tuneluri care vor străpunge munţii.

După 15 ani de discuţii despre A3 Bucureşti - Braşov, autorităţile schimbă traseul care va traversa Valea Prahovei, pe tronsonul Sinaia - Azuga. Vor fi patru tuneluri care vor străpunge Munţii Baiului, pe partea dreaptă a sensului de urcare, pe o lungime de 8,5 km. Varianta tunelurilor, singura agreată de primarii staţiunilor de pe Valea Prahovei, a fost acceptată de reprezentanţii CNAIR şi de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, conform BZB.

Potrivit noului proiect, autostrada, în zona montană din judeţul Prahova, va avea în componenţă patru tuneluri, două în Sinaia, unul în Buşteni şi unul în Azuga.

În vechea variantă, aprobată în 2006, erau necesare construirea unor drumuri de acces secundare către A3 care să facă legătura între DN, staţiune şi autostradă. În zonă, care este arie protejată, nu există drumuri forestiere, astfel că pădurea ar fi fost mult afectată de construirea autostrăzii la suprafaţă, aşa cum se punea problema în urmă cu 15 ani, mai titrează sursa citată.

În aceast context amintim că, Autostrada Transilvania se află printre proiectele incluse de România în PNRR.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a spus, marți, că Autostrada Transilvania, care este introdusă în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) „poate să înceapă deja”. 

România va primi în cadrul PNRR, 14,2 miliarde de euro sub formă de granturi și 15 miliarde de euro sub formă de împrumuturi, proiectele finanțate trebuind să fie finalizate până la finalul anului 2026. 

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate