fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

LitoralRomania 1

A fost publicat un ordin al Ministerului Sănătăţii în Monitorul Oficial care cuprinde regulile pentru turiştii care vor ajunge pe litoralul românesc în această vară şi pentru administratorii plajelor de la Marea Neagră.

Turiștii care vor să meargă pe litoralul românesc în această vară trebuie să respecte regulile anti-COVID impuse de autorități.

Păstrarea distanței de doi metri între persoane este obligatorie pe plajă, iar administratorii plajelor trebuie să se asigure că toate regulile de igienă și ditanțare sunt repectate.

Astfel, pentru reducerea riscului de infectare cu COVID, administratorii plajelor trebuie să adopte măsuri pentru: restricţionarea accesului la plajă dacă limitele de capacitate stabilite sunt depăşite şi distanţa fizică nu poate fi menţinută; asigurarea accesului prin puncte de intrare clar semnalizate; stabilirea de culoare unidirecţionale, separate, de intrare şi de ieşire; rezervarea utilizării plajei pe anumite perioade de timp se face prin intermediul unui sistem de rezervare online sau telefonic şi/sau adoptarea de ore strategice de funcţionare sau criterii de închidere flexibile.

Accesul în zonele de schimbare, vestiare, toalete trebuie să respecte regulile de distanţare fizică. Înainte şi după fiecare utilizare, scaunele, şezlongurile şi umbrelele vor fi curăţate şi dezinfectate cu produse biocide avizate, iar toaletele de pe plajă trebuie să aibă săpun, dezinfectant cu cel puţin 60% alcool, prosoape de hârtie şi coşuri de gunoi fără atingere. Suprafeţele atinse frecvent trebuie curăţate şi dezinfectate și multe altele.

Măsurile prevăd ca servirea clienţilor să se facă de personalul care îşi desfăşoară activitatea pe plaja concesionată, fără deplasarea clienţilor în punctele de servire şi evitarea, pe cât posibil, de a servi produse neambalate. 

Mai multe detalii aici: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/242946

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate