fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

1 iunie Turda 1

În această dimineață au debutat la Turda, simultan în mai multe locații activități dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

În jurul orei 10 a debutat un campionat de șah pentru copii la Restaurantul Caribic în organizarea Rotary Club Turda.

Salina Turda a pregătit un program special de animație pentru cei mici, ateliere de creație, modelaj de baloane, facepainting și multe altele.

Pe zona pietonală din centrul Turzii, actorii Teatrului Aureliu Manea au întreținut atmosfera, în aceeași locație fiind și premierea laureaților Concursului Național de eseuri ”Amintiri din anii pandemiei”, ediția a XVI-a, dar și a Carnavalului județean online, organizat de Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda, totul pigmentat cu momente artistice.

Cele mai multe activități s-au concentrat în zona parcului central din proximitatea primăriei Turda.

Cei peste 200 de copii prezenți încă de la orele dimineții s-au bucurat de o sumedenie de activități, jocuri, concursuri, concerte, parc de distracții, expoziție de tehnică și echipamente militare, Galerie de artă în aer liber- organizată de Casa de Cultură Turda și Scoala „Teodor Murășanu; ateliere artistice, utilitare, ecologice și de educație istorică; parada eroilor de poveste organizată de FUN KIDS Turda, jocuri distractive, spectacol de magie etc.

Nu a lipsit o expoziție de replici airsoft aparținând asociației ACS Ludus Dacicus, extrem de apreciată de cei mici care au și încercat armele din „dotare”.

La fel de apreciate au fost echipamentele expuse de reprezentanții Bazei 71 Aeriene și cei ai Garnizoanei Turda.

Domeniul Public Turda a asigurat decorul superb cu flori de sezon, flori ce vor fi donate ulterior unor unități de învățământ.

Pictură pe șevalet și un acvariu dintr-o sticlă de plastic, organizate de Casa de Cultură Turda; COLAJ FOLCLORIC cu  Maria Coța, Medeea Florentin, Alexandru Greța, Sara Moldovan, Denisa Rusu, Beatrice Simioana, Daria Șipoș, Tudor Pârjol, Maria Vlasa și copii de la ansamblurile folclorice „Țarina” și "Datina Turdeană; portret la minut sunt doar câteva din activitățile care au avut loc în parcul central.

Distracția nu se oprește aici. În următoarele ore vor evolua dansatorii de la Clubul de Dans Sportiv Potaissa Turda, Clubul de Canto Aria; statui vivante, MAGICIANUL CRISTIAN GUNĂ, dans modern cu Trupa Phoenix; va fi și un poligon de tir pentru copii și multe altele.

Organizarea evenimentului a fost posibilă doar cu respectarea legislației actuale de organizare a evenimentelor în aer liber. Astfel, toate spațiile unde au loc activitățile sunt demarcate și izolate.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate