fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

salvamontisti reatestati

16 salvamontiști din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și din Formația Salvamont Vlădeasa au fost evaluați, timp de două zile, de către instructorii Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România (ANSMR), în cadrul procesului periodic de reatestare în profesia de salvator montan.

Probele teoretice – medicale și tehnice – s-au desfășurat în Cluj-Napoca, iar examenele și evaluările – atât individuale cât și la nivel de echipă – au avut loc în zona Cheilor Turzii. Examenul colectiv a constat într-un exercițiu de alarmare și salvare din abrupt a două victime care au fost localizate în arealul Peșterii Ungurești de pe peretele drept al defileului Cheilor Turzii. 

Salvatorii montani au acordat primul ajutor, au stabilizat accidentații și au lansat succesiv targa cu o victimă din abrupt până în Valea Hășdății, unde au echipat o tiroliană pentru traversarea cursului de apă.
La baza Salvamont din Cheile Turzii s-au desfășurat apoi evaluările individuale ale salvatorilor care au avut de efectuat procedee tehnice complexe în fața comisiei de instructori ANSMR.

„Examinarea a pus în evidență capacitatea de intervenție a echipei și nivelul tehnic bun al salvatorilor, iar toți cei 16 salvatori montani participanți (angajați și voluntari ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și ai formației Salvamont Vlădeasa) au trecut cu succes prin sesiunea de reatestare” informează Consiliul Județean Cluj.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate