fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

accident mortal

România a înregistrat cea mai ridicată rată a mortalității în accidente rutiere din UE în 2020, anul pandemiei. Clujul se află într-un top național al evenimentelor rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești.

Clujul se situează pe locul 4 într-un top al accidetelor rutiere grave. Potrivit datelor statistice, anul trecut pe raza județului au avut loc  832 accidente, cu 1.046 victime, dintre care 52 și-au pierdut viața.  

În 2020, anul pandemiei, în țările Uniunii Europene s-a înregistrat o reducere cu 4.000 de cazuri a accidentelor rutiere mortale, rata mortalității fiind la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, conform Comisiei Europene.

Ponderea accidentelor de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale produse în localităţi (exclusiv autostrăzi) a fost de 82,1% din total accidente, iar ponderea persoanelor accidentate mortal sau rănite a fost de 78,0% din total persoane accidentate.

Cauzele producerii accidentelor rutiere grave sunt: viteza neadaptată la condițiile de drum, nepăstrarea distanței de siguranță în mers, conducători auto sub influența alcoolului sau chiar a drogurilor, probleme tehnice la autoturism etc.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate