fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

pfizer biontech

Astăzi, 31 mai, România primește cea mai mare tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech de până acum, respectiv 1.091.610 doze. Vaccinurile sunt livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 713.700 doze;

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 58.500 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 105.300 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iași: 87.750 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 67.860 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 7.913.159 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.184.534 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Vaccinul Pfizer este cel mai utilizat vaccin anti-Covid-19 din România și primul cu care a început campania de vaccinare în 27 decembrie 2020.

Tot astăzi, 559.200 doze de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) ajung în țară la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. 

Până în prezent, țara noastră a recepționat 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 792.026 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate