fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

tg mures ungheni 1

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, va pune presiune pe ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, să continue Autostrada Transilvania (A3) de la Târgu-Mureș către Brașov.

Orban spune că a avut discuții împreună cu europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan despre proiectele de infrastructură aflate în derulare. Printre acestea se numără și Autostrada Transilvania.

„Știind că sunt brașovean mi-a solicitat să acordăm în continuare atenție și să prioritizăm proiectul tronsonului de autostradă dintre Brașov și Târgu-Mureș. Când am fost la Brașov, am discutat subiectul dezvoltării infrastructurii și singura legătură din A3 care nu a avansat este cea dintre Brașov și Târgu-Mureș.

I-am promis președintelui CJ Mureș că voi avea o discuție cu ministrul și cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a accelera procedurile pe acest tronson. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vom avea resursele financiare pentru a dezvolta România”, transmite Orban.

În luna aprilie a acestui an, lotul de la TG. Mureș din autostrada A3 era construit în proporție de 50%, având mari șanse să fie dat în trafic anul acesta.

Este vorba de 4,5km autostradă între Ungheni și Tg. Mureș, continuată cu un drum de legătură cu două benzi pe sens de 4,5 km până la intrarea în oraș în zona Metro.

Potrivit asociației Pro Infrastructură, constructorul Strabag are șansa mai rar văzută pe la noi de a termina autostrada înainte de termenul contractual februarie 2022.

Citește și: Vești bune de pe Autostrada Transilvania: Un lot construit în proporție de 50%

 

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate