fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

vreme ploaie

Potrivit prognozemeteo.ro, o masă de aer polar maritim este antrenată spre regiunea țării noastre dinspre NE Rusiei și va persista pe tot parcursul acestei săptămâni, aducând temperaturi mai mici decât normalul perioadei chiar și cu 8 – 10 grade.

Acestei mase de aer foarte rece i se alături și prezența, mai ales în primele 3 zile ale săptămânii ale unor centri barici de joasă presiune prin sudul regiunii noastre dar și prin bazinul Mării Negre, care vor facilita apariția unor linii de convergență, mai ales prin sudul și sud-estul țării, astfel că vom avea parte, mai ales prin aceste zone, de ploi abundente.

În general pe parcurusl săptămânii prin Banat, Crișana, vestul Maramureșului, nordul și centrul Moldovei și Oltenia minimele ajung la 9 – 11 grade pentru ca cele mai ridicate valori nocturne să le avem în Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, cu ale lor 13 – 15 grade (iar spre litoral chiar 16 – 17 grade).

Avem parte de precipitații la nivelul întregii țări, mai importante cantitativ prin nordul și sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia, unde se pot acumula și 20 – 30, 35 l/mp, în timp ce în restul țării ploile acumulate nu vor trece de un 5 – 10, izolat 15 l/mp. Prin vest, centru și nord ploile pot fi însoțite, mai ales pe parcursul după amiezii, de fenomene convective (descărcări electrice, vijelie, grindină).

Cele mai mari valori maxime ale zilei le atingem în Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei, unde termometrele vor arăta un 17 – 19 grade.

O încălzire a vremii în zona noastră are loc abia de vineri când maximele zilei ating iar 19-20 de grade C, scăpăm de ploi iar cerul va fi senin . 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate