m install
petlinii
nello construct

Mircea Irimie a primit distincția Ordinul Episcop Nicolae Ivan

floris

PS Benedict Bistrițeanul a fost prezent, duminica trecută, la re-sfințirea Bisericii ortodoxe din Micești, comuna Tureni.

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat slujba de resfințire a lăcașului de cult, care, în ultimii ani, a trecut prin ample lucrări de renovare și înfrumusețare. 

Cu această ocazie i-a înmânat fostului deputat, Mircea Irimie distincția Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”, pentru mireni.

„Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe preotul paroh Aurel Cristea, iar primarului comunei Tureni, Elena Daniela Mănăilă și domnului Mircea Irimie le-a acordat Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”. Totodată, membrii Comitetului și Consiliului Parohial și alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire” informa Mitropolia Clujului.

Slujba a fost oficiată în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși, cu respectarea măsurilor igienico-sanitare prevăzute în reglementările aflate în vigoare.

„O enormă onoare ! Mulțumesc Prea Sfinției Sale Benedict Bistrițeanul – Episcop Vicar al Arhiepiscopie Vadului, Clujului și Feleacului pentru deosebita onoare de a-mi acorda Ordinul ,,Episcop Nicolae Ivan”. Sunt copleșit și îmi este greu să găsesc cuvinte pentru a mulțumi Arhieriei Sale și bunului Dumnezeu dar mă închin până la pământ și rămân pentru totdeauna un om simplu apropiat de credință, de biserică, de frumusețea lumii pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o și de toți oamenii deosebiți”, a scris Mircea Irimie pe pagina personală de Facebook.

 Citește și: Resfințirea bisericii din Micești, Protopopiatul Turda

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: