fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

irimie distinctie

PS Benedict Bistrițeanul a fost prezent, duminica trecută, la re-sfințirea Bisericii ortodoxe din Micești, comuna Tureni.

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat slujba de resfințire a lăcașului de cult, care, în ultimii ani, a trecut prin ample lucrări de renovare și înfrumusețare. 

Cu această ocazie i-a înmânat fostului deputat, Mircea Irimie distincția Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”, pentru mireni.

„Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe preotul paroh Aurel Cristea, iar primarului comunei Tureni, Elena Daniela Mănăilă și domnului Mircea Irimie le-a acordat Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”. Totodată, membrii Comitetului și Consiliului Parohial și alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire” informa Mitropolia Clujului.

Slujba a fost oficiată în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși, cu respectarea măsurilor igienico-sanitare prevăzute în reglementările aflate în vigoare.

„O enormă onoare ! Mulțumesc Prea Sfinției Sale Benedict Bistrițeanul - Episcop Vicar al Arhiepiscopie Vadului, Clujului și Feleacului pentru deosebita onoare de a-mi acorda Ordinul ,,Episcop Nicolae Ivan”. Sunt copleșit și îmi este greu să găsesc cuvinte pentru a mulțumi Arhieriei Sale și bunului Dumnezeu dar mă închin până la pământ și rămân pentru totdeauna un om simplu apropiat de credință, de biserică, de frumusețea lumii pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o și de toți oamenii deosebiți”, a scris Mircea Irimie pe pagina personală de Facebook.

 Citește și: Resfințirea bisericii din Micești, Protopopiatul Turda

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate