fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

descinderi mascatii

Zece percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din judeţele Cluj, Braşov, Neamţ şi din Bucureşti au loc miercuri, într-un dosar vizând o grupare specializată în infracțiuni economice.

„Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu poliţişti din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice din Cluj, Braşov şi Sectorul 3 Bucureşti, serviciilor de investigaţii criminale Cluj şi Sibiu, efectuează 10 percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din judeţele Cluj, Braşov, Neamţ şi din municipiul Bucureşti. Activităţile sunt desfăşurate într-un dosar penal, întocmit la nivelul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în declaraţii, înşelăciune, fals şi uz de fals”, a anunțat IGPR. 

În luna aprilie a acestui an, în urma unei sesizări depuse de un bărbat din Sibiu, poliţiştii Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice Sibiu au demarat cercetările.

Din investigaţiile desfăşurate a reieşit că membrii grupării ar fi preluat fraudulos, de la titularii unor societăţi comerciale, părţile sociale, sub pretextul unei eventuale cumpărări a societăţii, prin folosirea unor documente de cesiune false. Ar fi profitat de contextul pandemiei, când astfel de operaţiuni puteau fi efectuate şi online, prin folosirea semnăturii electronice a unui avocat.

De asemenea, suspecții ar fi convins administratorii societăţii să se înscrie la unele licitaţii, iar, după obţinerea documentelor societăţii, ar fi preluat firma prin acelaşi circuit al documentelor false. Gruparea ar fi urmărit preluarea unor firme cu capital important. De exemplu, una dintre societăţi a fost evaluată la 10 milioane de euro.

Acţiunea beneficiază de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, mai transmite IGPR.

Foto/Arhivă

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate