fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

casa maguri

Asociația CERT Transilvania a construit o casă pentru o brătrănică singură din cătunul Iujdei, comuna Măguri-Răcătău.

"Am petrecut 3 zile în munți și vrem să împărtășim cu voi bucuria, liniștea și pacea noastră, regăsite în cătunul Iujdei, comuna Măguri Răcătău.

Aici, în inima Apusenilor locuiește bunica Ana, singură, într-o căsuță pe care timpul și vremea au tot deteriorat-o, iar acum stă să cadă. Cătunul este o așezare cu case răsfirate, iar cel mai apropiat vecin este la peste 1 km distanță.

Ca să ajungem la bunica Ana, am mers pe un drum forestier câțiva kilometri, iar apoi am continuat pe jos.

Aveam bagaje multe cu noi: 3 tone de beton, 100 mp panou, 1 tonă de profile metalice, necesarul pentru instalația electrică, o sobă și alte “mărunțișuri” – mai simplu, duceam o casă, pe brațele voluntarilor nostri harnici.

Am petrecut 3 zile cu bunica noastră, Ana, 3 zile de bucurie și muncă, astfel încât la final, bunicuța să aibă o casă sigură, să nu se mai teamă că la cei 75 de ani ai ei, va ajunge între dărâmături.

Am plecat de la Iusdei încărcați cu pace și bucurie.

Vrem să împărtășim și cu voi acestea și le mulțumim sponsorilor și partenerilor care ne-au fost alături." , au scris reprezentanții CERT Transilvania pe pagina de Facebook.

casuta

 casa m

casa mmm

casaaaaaaaa

casaaaaaaaaaaaaaaaaa

CERT Transilvania nu este la prima inițiativă de acest gen, la sfârșitul anului 2020, voluntarii au lansat proiectul „Căsuța pentru copii” prin care s-a încercat achiziționarea unei case de tip container din donații, pentru o familie cu șase copii din comuna Mărgău. 

Asociația a fost inființată, în anul 2009 de un grup de prieteni, pasionați de off-road și motoare puternice scopul nostru fiind acela de a ajuta oamenii aflați în situații dificile, bătrâni necăjiți și copii izolați care locuiesc în zone greu accesibile ale Munților Apuseni. 

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate