fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

vaccinarea

Ministerul Sănătății a distribuit 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV către direcțiile de sănătate publică din țară, acestea urmând să repartizeze medicilor de familie dozele solicitate.

"Achiziționarea vaccinului împotriva HPV, pentru imunizarea fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, se realizează de către Ministerul Sănătății pe baza solicitărilor părinților/reprezentanților legali transmise medicilor de familie." transmite Ministerul Sănătății.

Ce este HPV?

Virusul este cunoscut sub denumirea de HPV, o prescurtare a denumirii sale din limba engleză- Human Papilloma Virus și este o infecție virală care determină leziuni ale pielii sau mucoaselor din diferite părți ale organismului uman.

Se estimează că aproape toate persoanele active sexual, bărbați sau femei, vor avea infecție cu un tip de virus HPV cel puțin odată în viață, însă cei mai mulți nu vor știi de prezența infecției. Infecția cu tulpini de virus uman papilloma se transmite prin contact sexual sau alt tip de contact intim direct piele la piele.

Infecția cu tulpini HPV înalt oncogene poate fi evitată, prin vaccinare, de preferat înainte ca persoana să își înceapă viața sexuală și să fie infectată.

Mai multe informații despre HPV, simptome și tratamente găsiți aici:

https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/infectia-cu-virusul-papiloma-uman-hpv

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate