marian morar
m install
nello construct

55.000 de elevi între 16 și 18 ani au fost vaccinați anti-Covid-19 până acum

zamblau eugen

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri pe grupul de comunicare al ministerului că 55.000 de elevi cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani au fost vaccinați în total până acum.

Mai exact, cei 55.000 de elevi sunt împărțiți astfel pe vârste:

  • 16 ani : 13.000
  • 17 ani : 17.000
  • 18 ani: 25.000

Sunt cu aproximativ 15.000 mai mulți elevi decât săptămâna trecută, când ministrul anunța, la finalul ședinței de Guvern de joi, 13 mai, peste 40 de mii de tineri cu vârste între 16 și 18 ani vaccinați împotriva Covid-19.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat intenția de a organiza un maraton de vaccinare a copiilor în perioada 31 mai – i iunie. d

„ (…) intenționăm să organizăm în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru că este ziua internațională a copilului, vrem să organizăm un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate de vaccinare.

Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin de 24 de ore încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici.

Evident că se va asigura vaccinarea celor care sunt programați în zilele respective – 31 mai, probabil și 1 iunie – vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă în ideea de a da posibilitatea cu ocazia Zilei Copilului să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane. Toate detaliile vor fi prezentate în momentul în care vor fi definitivate din punct de vedere organizatoric”, a declarat Gheorghiță.

Sursa: Edupedu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2