fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

sarcofag romana

Un sarcofag de copil din perioada romană a fost descoperit pe șantierul de pe Bulevardul 21 Decembrie din Cluj Napoca, în zona liceului „Mihai Eminescu”.

Conform zcj.ro, sarcofagul a intrat deja în posesia Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei și va fi studiat de specialiști.

„Ce cadou mai frumos poate primi un muzeu de istorie, de Ziua Internațională a Muzeelor, decât încă o "piesă" din trecut, care să-l ajute să reimagineze istoria?

Colegii de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei au descoperit pe șantierul de pe Bulevardul 21 Decembrie un sarcofag de copil din perioada romană. Sarcofagul va ajunge la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, unde urmează să-l desfacem împreună cu descoperitorii lui și cu conservatorii noștri. Vă vom anunța despre poveste când descoperirea ne va "spune" mai multe, în urma cercetărilor.

La mulți ani tuturor muzeelor! Sperăm că și restul de muzee au "primit" azi cadouri la fel de valoroase.” au transmis reprezentanții Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

sursă foto: zcj.ro

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate