fbpx

ezgif.com optimize 3

2 Comentarii

Screenshot 2021 05 19 at 22.31.22

Un castor a fost salvat azi tocmai din parcarea Auchan din Turda, după ce au intervenit cei de la Asociația READC Turda, care au apelat la medicul veterinar Rareș Horea Rusu, de la Cabinetul veterinar Multi Mali-Vet, acesta din urmă reușind să-l pună pe castor în libertate, pe malul Arieșului.

”În urma apelurilor nenumărate la asociația READC, că în parcarea Auhan se află un castor și să intervenim, am apelat la dr. veterinar Rusu Rareș Horea, căruia îi mulțumim pe această cale pentru salvarea castorului și repunerea în libertate în arealul său.

Acest fapt arată că zona Turzii și râul Arieș și-a revenit după otrăvirea sistematică a industriei comuniste.

Avem speranța că Turda și împrejurimile să devină o oază ecologică și un habitat pentru animalele sălbatice”, ne-a declarat Marin Bleidner, reprezentanrul asociației READC Turda.

Prezența castorilor a fost semnalată de turdenii care au frecventat malurile Arieșului, în ultimii ani. Se pare că ar fi mai multe familii în zonă.

Din câte se pare, castorii au venit din zona Mureșului, unde în anii trecuți au fost aduși niște castori, pentru populare. Prezența lor a fost semnalată și în zona Câmpiei Turzii, dar și mai sus pe Arieș.

WhatsApp Image 2021 05 19 at 22.09.22 1

WhatsApp Image 2021 05 19 at 22.09.21

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate