fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

pod arieseni

Un pod care face legătura cu un sat al comunei Arieşeni, județul Alba, a fost distrus marți, 18 mai 2021, de apele umflate ale unui pârâu.


Localnicii din Galbena sunt nevoiţi astfel să ocolească circa trei kilometri pe un alt drum pentru a ajunge în localitate.

În urma precipitaţiilor abundente şi a topirii zăpezii, circulaţia pe DC 201, drumul care face legătura între DN 75 şi satul Galbena, este închisă, deoarece podul care este situat la aproximativ 300 de metri de DN 75 a fost afectat, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Ieri, în jurul orei 17.30, albia Arieșului Mare era ieșită din matcă și și-a schimbat cursul. În satul Islaz apa a trecut prin gospodăriile oamenilor și a afectat deja mai multe locuințe.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai ISU Alba alături de reprezentanții autorităților locale.

Avertizarea hidrologică rămâne în vigoare până în această noapte.

Vremea va fi în general instabilă până vineri, cu o probabilitate mai mare de precipitaţii începând din seara de miercuri spre joi în regiunile vestice, apoi şi in restul ţării până vineri dimineaţa, a informat Ministerul Mediului.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cod roşu pentru judeţele Bihor şi Cluj.

Au fost emise avertizări pe mai multe cursuri de apă. Cotele de atenţie au foast depăşite pe râurile Crisul Repese, Someşul Cald, Someşul Rece şi Arieş. 

Citește și: O nouă avertizare COD ROȘU de inundații pe râurile din Cluj și Bihor

 

FOTO/ISU Alba

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate