fbpx

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

arieseni inundatii

Previziunile meteorologilor se adeveresc. În zona noastră e cod galben și portocaliu de vreme rea. Hidrologii au emis și ei avertizări de inudații, vizat fiind și Râul Arieș.

În zona Arieșeni a fost rupere de nori, râul și-a ieșit din matcă și a spălat totul în cale. Drumuri inundate, locuințe și terenuri, viitura a  adus cu sine și bușteni și resturi vegetale. Avertizarea hidrologilor rămâne în vigoare până în jurul orei 16.

Citește și: O nouă atenționare COD Portocaliu de inundații valabilă și pentru zona noastră! Avem și COD ROȘU la Cluj! (UPDATE)

Potrivit hidrologilor, sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior amonte S.H. Scărișoara, Arieșul Mic. 

Recent, cotele de pericol au fost depășite în trei localități din Cluj, la câteva ore de la anunțarea codului roșu de inundații pe câteva răuri din județ. 

ISU Cluj a trimis mesaje de atenționare RO Alert în Poieni, Negreni și Ciucea. 

Având în vedere depășirea cotelor de pericol, unitatea noastră a transmis prin sistemul Ro-Alert un mesaj de avertizare către terminalele de telefonie mobilă aflate pe raza unităților administrativ teritoriale Poieni, Negreni și Ciucea”, a transmis ISU Cluj. 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 19:48 18.05.2021
    Încearcă si râul să se apere de gunoaiele care aruncă mizerii in el... Vrea să-i curețe. 
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate