fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

baza 71 aeriana

15 lucrări de modernizare a infrastructurii bazei aeriene de la Câmpia Turzii din România vor beneficia de investiţii din SUA în valoare de 152 de milioane de dolari. Primele lucrări vor demara în perioada mai-august, informează US Air Force.

Printre acestea se numără și modernizarea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii. După lucrările de modernizare, noua pistă a bazei va permite aterizarea și decolarea avioanelor cargo de mare tonaj precum C-5 Galaxy sau C-17, operate de aviația americană.

„Aceste proiecte vor permite stabilirea unei prezențe de durată a Air Force în România. Câmpia Turzii este o locație strategică-cheie ce necesită infrastructură modernă, care să asigure o mai bună mobilitate a misiunile aeriene, să găzduiască diverse bunuri și facilități ale forțelor aeriene și de unde să se poată oferi un răspuns rapid la orice fel de amenințări de securitate din regiune”, se arată în comunicatul forțelor aeriene ale SUA.

Banii pentru investiții vor fi alocați prin intermediul Inițiativei de Descurajare Europeană (European Deterrence Initiative), un program lansat de SUA în iunie 2014, după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, mai titrează sursa citată.

Forțele Aeriene ale SUA vor investi aproape 30 de milioane de dolari în modernizarea pistei, care să permită aterizarea și decolarea de avioane de transport C-5 Galaxy și C-17 Globemaster. 

În plus, 32 de milioane de dolari vor fi cheltuiți pentru construirea unui nou depozit de combustibil și alte 68 de milioane vor fi acordați pentru depozite „pline cu tot ce e nevoie pentru susținerea operațiunilor aeriene”.

Alte două proiecte - care includ un hangar pentru avioane și modernizări pentru zona cargo - sunt în faza de proiectare.

Recent, 67 de agenți economici s-au înscris pentru programul de modernizare cu 274 de milioane de euro a Unității Militare Câmpia Turzii

Proiectul de 1,37 de miliarde de lei, pentru reali­zarea infrastructurii în cadrul unității, a intrat pe radarul companiilor de construcţii. 67 de companii s-au înscris la licitaţie pentru a realiza proiectul care ar urma să fie gata în cinci ani de la data alegerii câştigătorului. Procedura de selecţie este însă secretă.

După sta­bilirea câştigătorului, toate informaţiile ar urma să fie publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP). Pro­cedura este de tip licitaţie restrânsă. Fondurile provin de la MApN, de această dată.

Citește și: 67 de firme sunt interesate de modernizarea bazei militare de la Câmpia Turzii

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate