fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Maratonul Vaccinarii Cluj 3

La Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj, care a avut loc în weekend la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, s-au vaccinat 3900 de persoane - clujeni, persoane din alte județe și cetățeni străini. Evenimentul s-a desfășurat timp de trei zile și trei nopți, începând de vineri, 14 mai, ora 16:00 şi până luni, 17 mai, la ora 8:00.

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit să se vaccineze fără programare, doar cu cartea de identitate sau pașaportul. Cei aproximativ 600 de voluntari care s-au implicat în această acțiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenți, rezidenți și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

S-au vaccinat de la tineri de 16 ani și până la seniori, cea mai în vârstă persoană vaccinată având vârsta de 97 de ani. De asemenea, foarte mulți cetățeni străini, din țările Uniunii Europene sau state precum Marea Britanie, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Maroc, Tunisia, au profitat de avantajul că se pot vaccina la noi în țară și au venit la Maratonul Vaccinării de la Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituția Prefectului - Județul Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcția de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Cluj și spitalele universitare din Cluj-Napoca și cu susținerea companiilor private clujene și a reprezentanților mass-media, care s-au implicat în promovarea evenimentului.

Considerăm acest maraton un succes și le mulțumim și pe această cale tuturor celor care au venit în acest weekend să se vaccineze la centrul de vaccinare organizat de universitatea noastră. Procesul de vaccinare a decurs așa cum ne așteptam și fără incidente. Țin să menționez că, la așa un număr mare de persoane vaccinate, nu s-au înregistrat reacții adverse severe. Fiecare pacient vaccinat reprezintă un succes împotriva pandemiei și ne bucurăm că oamenii au înțeles că vaccinarea este cea mai sigură și simplă cale prin care putem învinge această boală. În numele Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest eveniment, care ne-a adus satisfacția că, împreună, am mai făcut un pas spre întoarcerea la normalitate”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Toate persoanele care s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj! au fost programate la rapel, care se va desfășura la aceeași locație, în perioada 4-7 iunie.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate