fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

culturi distruse

Mai mulți fermieri au protestat pe șantierul Autostrăzii Transilvania (A3) după ce utilajele au distrus zeci de hectare de culturi agricole, iar apoi s-au făcut nevăzute.

Totul s-a întâmplat în zona Sălajului, mai exact în comuna Românași, unde fermierii s-au adunat  pe șantierul A3 pentru a protesta împotriva situației reale din teren, dar și împotriva guvernului care încă nu a realizat exproprieri, deși a dat ordinul de începere a lucrărilor, dar nici nu a anunțat pe nimeni că pământurile lor urmează să fie luat de stat.

Conform Sălajul Liber , oamenii din cele două sate susțin că nu se împotrivesc construirii autostrăzii și se bucură că vor putea avea conexiune la A3, dar sunt revoltați pe faptul că fără a fi anunțați, utilajele au intrat peste terenul lor cultivat cu cereale și acesta a fost distrus. 

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea totală fiind de 584 km.

Citește și: Șantierul Autostrăzii A3 de la Nădășelu se conturează tot mai bine!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate