fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

drum dn1 a3 tureni

Legătura de la DN1 la A3, în zona Tureni, este abia la faza de Studiu de Fezabilitate, deși anul trecut se vorbea că din 2021 e posibil să circulăm pe acest drum. Realitatea e că nu s-au alocat bani pentru execuție.

”Acest drum expres este in faza de Studiu de Fezabilitate și urmează să fie depusă documentația pentru aprobarea la DRDP Cluj și apoi la CNAIR. Estimarea la acest moment este că la sfârșitul acestui an sau începutul lui 2022 să fie lansată licitația pentru execuție. Momentul în care am putea circula pe acest drum foarte important pentru noi toți ar putea fi sfârșit de 2022 sau mai realist 2023.”, a spus deputatul USRPLUS Cluj, Viorel Băltărețu, unui interlocutor.

Practic, de la ”circulăm din 2021”, cum spunea primarul Clujului, Emil Boc, la începutul anului 2020,  am ajuns la ”circulăm din 2023”. Cert este că nici măcar nu a început vreo lucrare.

Este vorba de circa 5 kilometri de drum, care ar face legătura între DN1 Turda-Cluj și Autostrada A3 Transilvania, în zona localității Tureni, astfel încât traficul de tranzit să nu mai fie nevoit să intre prin Turda.

De ani de zile se știa această problemă. Ba chiar s-a mai început un ”studiu de fezabilitate”, în urmă cu ceva ani, care între timp nu mai e bun, pentru că ”a expirat”. Așa că se face altul. Lucrările... încă mai așteaptă!

Dacă acea legătură era făcută la timp de către CNAIR, blocajele din traficul rutier din Turda, generate de închiderea podului peste Arieș (pentru lucrări), nu ar mai fi existat! E vorba de doar 5 kilometri!

Și explicația cu ”nu sunt bani” nu mai merge, în condițiile în care anual românii plătesc sute de milioane de euro pe rovinietă, iar parte din bani nu ajung în drumuri, așa cum ar fi normal, ci în majorări salariale nesimțite ale celor de la CNAIR.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate