fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

baza71 aeriana

67 de agenți economici sunt înscriși pentru programul de modernizare cu 274 de milioane de euro a Unității Militare Câmpia Turzii

Proiectul de 1,37 de miliarde de lei, pentru reali­zarea infrastructurii în cadrul unității, a intrat pe radarul companiilor de construcţii. 67 de companii s-au înscris la licitaţie pentru a realiza proiectul care ar urma să fie gata în cinci ani de la data alegerii câştigătorului. Procedura de selecţie este însă secretă, potrivit ZF.

După sta­bilirea câştigătorului, toate informaţiile ar urma să fie publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP). Pro­cedura este de tip licitaţie restrânsă.

Potrivit datelor de pe SICAP, valoarea estimată totală a con­tractului iniţial, faza I, pentru care exista buget în anul 2020, este de 564 de milioane de lei, fără TVA. Autoritatea contractantă va opta pentru achiziţia ulterioară de lucrări de construcţii similare până la valoarea de 1,3 miliarde de lei, fără TVA, mai titrează sursa citată.

În paralel cu proiectul MApN se mai derulează un proiect finanțat de americani, cu circa 250 de milioane de euro, în cadrul căruia Departamentul pentru Apărare de la Washington a selectat 9 companii (3 americane, 2 spaniole, 2 turcești și câte una din Germania și Grecia) care vor concura pentru adjudecarea fiecăreia dintre comenzile de lucrări aferente.

Lucrările vizează extinderea capabilităților bazei militare situate pe teritoriul comunei Luna, astfel încât să poată asigura standardele NATO. 

Citește și: Extinderea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii s-a blocat de... contestații!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate