fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

irina munteanu

Subprefectul Irina Munteanu a lansat o inițiativă unică la nivel național, într-un parteneriat public-privat, care vizează accelerarea procesului de vaccinare a locuitorilor din județ, care au loc de muncă pe marile platforme economice Tetarom.

În baza acestei inițiative, vor fi vaccinate circa 20.000 de persoane, care activează în aceste platforme economice, în condițiile în care amenajarea și susținerea cu cadre medicale va fi asigurată de companiile partenere.

Citește și:

Încă 4 centre de vaccinare se deschid la Cluj

”În calitate de coordonator județean al campaniei de vaccinare, am responsabilitatea de a identifica în permanență soluții cu privire la optimizarea acestui proces. Importanța imunizării prin vaccinare cât mai rapidă și pentru o plajă cât mai mare de populație este foarte importantă, lucru stabilit și susținut de Guvernul României. În urma demersurilor pe care le-am inițiat in baza acestei idei în parteneriat cu marile companiile din parcurile industirale Tetarom SA, aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj am ajuns la a construi împreună un proiect de mare amploare: vaccinarea angajaților companiilor rezidente în parcurile industriale TETAROM cu serul Pfizer, cu posibilitatea de extindere inclusiv la partenerul din aceeasi gospodarie cu angajatul.

Având în vedere că reprezintă un demers de o mare anvergura și importanță, atât dacă privim din punct de vedere epidemiologic, cât și socio-economic, ne propunem să ajungem la vaccinarea a 15000- 20.000 de persoane de pe raza întregului județ, în funcție de acordul informat al acestora, în timp scurt și cu resurse foarte reduse, deoarece atât spațiile de desfășurare, cât și costurile de funcționare ale centrelor de vaccinare sunt susținute și puse la dispoziție de către operatorii economici din parcurile industriale. Sunt în lucru 7 fluxuri de vaccinare în cadrul acestor platforme, în 4 centre temporare de vaccinare, care vor avea arondate toate societățile rezidente din cadrul fiecărui parc.

Inițiativa a pornit de la Cluj, pare-se. Acest lucru nu poate decât să mă bucure, dar fiind faptul că multe persone de pe raza județului Cluj doresc să se vaccineze și prin acest demers, accesul la vaccinare se va face rapid, centralizat la fața locului, și foarte important, în timp scurt. Garantarea succesului acestui proiect este parteneriatul cu agenții economici, proactivitatea și organizarea riguroasa a fiecarei etape. Proiectul este în pregatire, avem o colaborarea excelentă cu mediul privat, lucrăm într-o mare echipă multidisciplinară. Fiecare știe ce are de făcut și lucrurile merg bine. Și când vorbesc despre echipa, mă refer și la sprijinul domnului secretar general adjunct al Guvernului, domnul Mircea Abrudean, pentru colaborarea să și sprijinul acordat în desăvârșirea ideii.”, a declarat subprefectul Irina Munteanu, citată de Ziarul 21.

Inițiativa a fost salutată atât de Ministrul de Interne Lucian Bodea, cât și de premierul Florin Cîțu, care a fost prezent ieri la Cluj-Napoca, într-o vizită de lucru.

Irina Munteanu este din Câmpia Turzii și înainte de a fi subprefect a ocupat funcția de director executiv în cadrul Direcției Relații cu Comunitatea din Primăria Câmpia Turzii. Ea a fost și candidat al PNL Cluj, la Camera Deputaților, în 2016, însă locul ocupat pe listă nu i-a permis să ajungă în Parlamentul României. Din 28 ianuarie 2020 ocupă funcția de subprefect, fiind confirmată în această funcție și după alegerile parlamentare care au avut loc la finele anului 2020.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Laura · 15:46 18.04.2021
    Bravo Irina!! Ai plecat de jos si dupa multe sacrificii acum esti cu adevarat fericita si personal si profesional! Au meritat toate sacrificiile.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate