fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

d4e0956557428a511e

Situație ciudată la Spitalul Turda, acolo unde o femeie de 77 de ani a decedat, fiind depistată pozitiv la COVID, în urma unui test PCR Real Time. Iar asta s-a întâmplat la două luni după ce femeia își făcute a doua doză de vaccin Pfizer și practic trebuia să fie imună!

Medicul curant al femeii are, totuși, o explicație. Fiind o femeie cu multimple probleme de sănătate (cardiacă, obezitate, diabet, afecțiune gravă la plămâni), organismul i-a cedat ulterior îmbolnăvirii de COVID, care s-a produs cel mai probabil în luna noiembrie 2020, atunci când și alți membrii ai familiei au fost bolnavi.

"Cea mai probabila explicatie este ca pacienta a facut COVID in luna noiembrie-decembrie, dar a facut o forma usoara. Ulterior s-a vaccinat si post vaccinare a dezvoltat pe cord o infectie bacteriana, o detresa respiratorie cu insuficienta respiratorie severa. La testul de rutina Real Time PCR a iesit pozitiv. Dar pacientii, dupa boala, pot sa fie pozitivi pana la sase luni, sigur sunt cazuri rare, dar nu extrem de rare.

Faptul ca pacienta avea aproape 7000 de unitati anticorpi neutralizanti anti-proteina spyke este un lucru care dovedeste clar ca a avut reactie imunitara foarte puterica, mult mai puternica decat in mod normal, cel mai probabil in contextul in care avusese o expunere la boala inainte de vaccinare. O pacienta diabetica la 80 de ani, sa faca 7000 de unitati de anticorpi, nu prea e normal. Asta se intampla de regula daca a avut mai multa expunere. Adica a fost boala, a fost vaccin, a fost rapel", spune doctorul Sergiu Habago, unul dintre medicii care au tratat-o pe femeie in spitalul de la Turda, citat de ziare.com.

Medicul a mai spus că femeia nu a fost depistată cu COVID la testul rapid, acesta fiind negativ, ci doar la testul PCR Real Time.

"Real Time PCR nu arata ca ai tu virus viu in tine, ci arata practic urme ale trecerii virusului, care pot sa apara, conform unor studii, pana la sase luni de la expunere", a mai susținut medicul Habago.

Femeia s-a internat la Spitalul Turda în 5 aprilie 2021, cu afecțiuni respiratorii, dar nu prezenta simptome de COVID.

"Femeia a fost vaccinata, mare cardiaca, cu boala de plamani, pacienta cu multe multe comorbiditati si s-a prezentat la spital cu insuficienta cardiaca, insuficienta respiratorie acuta care s-a degradat, cu suprainfectie bacteriana cu aspect de pneumonie, dar nu aspect tipic de COVID. Ea, simptomatic, nu a fost un COVID tipic.

Noi nu ne-am gandit la inceput ca e COVID. Si pentru noi a fost o surpriza cand a iesit Real Time PCR pozitiv, pentru ca nu semana cu un COVID. Ne explicam asta in contextul pe care vi l-am spus, probabil ca a ramas un PCR pozitiv, asa cum se mai intampla uneori ca dupa luni de la infectie sa mai fie rezultatul inca pozitiv", a mai spus doctorul Habago, pentru sursa citată, precizând că aceasta este poziția sa personală, nicidecum a unității spitalicești.

Conform protocolului sanitar existent în acest moment, femeia a fost declarată moartă de COVID, fiind astfel, cel mai probabil, primul caz de deces survenit după ce s-au aplicat ambele doze de vaccin Pfizer.

Spitalul Turda încă nu are o poziție oficială despre acest caz.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate