fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

vaccinarea

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost administrate 80.120 de doze de vaccin anti-Covid-18: 61.259 Pfizer BioNTech, 9.015 Moderna și 9.846 AstraZeneca. Au fost înregistrate și 102 reacții adverse: 16 de tip local și 86 de tip general. 

Din 27 decembrie și până în prezent au fost vaccinați 2.421.982 de români: 925.040 cu prima doză și 1.496.942 cu ambele doze. Procentul persoanelor care raportează reacții adverse după vaccinare rămâne destul de infim, aproximativ 0,3%. 

La nivel județean, în ultimele 24 de ore, 3.228 de clujeni au fost vaccinați anti-Covid-19 și au fost înregistrate 0 reacții adverse. În total 190.612 persoane au fost vaccinate până în prezent la centrele de vaccinare din județul Cluj, iar 294 dintre aceștia au avut reacții adverse locale sau generale.

Deși campania de vaccinare își mărește ritmul pe zi ce trece, la Ministerul Sănătății situația nu este întocmai roz. Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de Ministru Sănătății de către Premierul României, Florin Cîțu. Decizia vine pe fondul mai multor crize din sănătate, ultima fiind evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor din București în miez de noapte, accentuate de ordinul privind criteriile de carantină, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, demisă şi ea miercuri din funcţie.  

După ce Dan Barna de la USR a refuzat poziția de Ministru intermitent, Florin Cîțu a preluat această funcție.

„Dimineață am trimis președintelui decretul de numire interimară la Ministerul Sănătății a domnului Barna. Având în vedere refuzul domnului Barna am făcut o nouă propunere în persoana mea. Preiau ministerul Sănătății până când colegii de coaliție vor face o nouă prounere de ministru. Am avut deja o discuție în minister și mânie voi avea o discuție cu DSP-urile. Rămâne un obiectiv pentru noi să gestionăm această perioadă dificilă”, a anunțat, într-o scurtă conferință de presă la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu.

Rămâne de văzut cine va fi propus ca Ministru al Sănătății și dacă va aduce schimbările mult așteptate de către români.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate