fbpx
Scrie un comentariu

politisti radar

Polițiștii rutieri din Argeș s-au confruntat cu o situație mai ciudată, după ce au fost nevoiți să solicite o colaborare internațională pentru stabilirea valabilității unui permis de conducere care aparținea unui turdean de 42 de ani, care a fost prins cu viteză excesivă printr-o localitate din județ.

În momentul în care a fost oprit de polițiștii care efectuau o operațiune radar, în data de 7 aprilie 2021, pentru că avea 92 km/h prin localitate, turdeanul a prezentat o copie a unui permis de conducere emis de autoritățile din Marea Britanie, fără drept de conducere pe teritoriul României.

Ulterior, polițiștii din Argeș au stabilit că turdeanul ar fi obținut un permis de conducere emis de autoritățile din Marea Britanie, prin preschimbarea unui permis eliberat de autoritățile maghiare, care la rândul său a fost obținut prin preschimbarea unui permis de conducere românesc, susceptibil a fi fals.

”Polițiștii Serviciului Rutier Argeș au continuat cercetările cu privire la un bărbat de 42 de ani, din municipiul Turda, județul Cluj, care a fost depistat la data de 7 aprilie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe DN7, pe raza localității Morărești, fiind înregistrat cu aparatul RADAR în timp ce se deplasa cu viteza de 92 km/h în localitate (în zonă cu limita de 50 km/h). Cu ocazia verificărilor, bărbatul a prezentat o copie a unui permis de conducere emis de autoritățile din Marea Britanie, fără drept de conducere pe teritoriul României.

Din verificările efectuate ulterior, cu sprijinul autorităților corespondente din țările în cauză, s-a stabilit că bărbatul ar fi obținut un permis de conducere emis de autoritățile din Marea Britanie, prin preschimbarea unui permis eliberat de autoritățile maghiare, care la rândul său a fost obținut prin preschimbarea unui permis de conducere românesc, susceptibil a fi fals.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere fără drept, conform art. 312, 323 și 335 din Codul Penal.

Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.”, a transmis IPJ Argeș.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator