fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

carantina

Autoritățile centrale au stabilit noi criterii de carantinare a localităților pe baza numărului de cazuri COVID.

Astfel, este luată în calcul incidența cazurilor COVID din ultimele 14 zile,  a trendului incidenței, a focarelor existente, a gradului de ocupare a paturilor ATI în județ și a gradului de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID în județ.

În funcție de aceste criterii, se dă un punctaj care poate contribui sau nu la introducerea localității în carantină. Carantina se ia în calcul de la o incidență a cazurilor de peste 3 la mia de locuitori. 

În acest context, Turda, Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Gherla, Huedin și Dej sunt orașele din județ care au depășit pragul de 3 cazuri Covid/1000 de locuitori.

De asemenea, o bună parte din comunele clujene se află peste acest prag sau foarte aproape de el. Din zona noastră vorbim despre Băișoara, Ceanu Mare, Feleacu, Frata, Iara, Luna, Mihai Viteazu, Moldovenești, Petreștii de Jos, Săndulești, Săvădisla și Viișoara.

În ultimele 24 de ore, au murit nouă persoane dintre cele peste 700 internate cu COVID-19 în spitalele din județul Cluj. 97 persoane sunt internate în ATI, iar rata incidenței pe județul Cluj: 5,90.

Citește și: ȘOC: Criterii noi de carantinare publicate în Monitorul Oficial! Turda și Câmpia Turzii vor fi carantinate?!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate