fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

2 Comentarii

fotografie TurdaNews

Mihai Moldovan a fost eliberat din arestul preventiv, după ce Tribunalul Cluj a desființat decizia Judecătoriei Turda de prelungire a arestului preventiv. Arestul preventiv s-a ridicat și în cazul celorlalți acuzați.

”În baza art. 4251 alin. 7 pct.2 lit.a şi art. 204 din Codul de procedură penală admite contestaţiile formulate de către inculpaţii Oltean Flaviu Ștefan, în prezent aflat în Penitenciarul Gherla, Țândură Alexandru Dan, în prezent aflat în arestul IPJ Mureş, Cladoveanu Andrei Robert, în prezent aflat în arestul IPJ Mureş, Micu Laura Luminița, în prezent aflată în arestul IPJ Mureş, Moldovan Mihai Septimiu, în prezent aflat în arestul IPJ Mureş şi ocolos Silvia Mirela., în prezent aflată în arestul IPJ Alba, împotriva Încheierii penale nr.44/31.03.2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Turda, pe care o desfiinţeză în întregime şi rejudecând propunerea de prelungire a măsurii preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda faţă de inculpaţi: Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda de prelungire a măsurii preventive a arestării preventive a inculpaţilor O.F.Ş., în prezent aflat în Penitenciarul Gherla, Ţ.D.A., în prezent aflat în arestul IPJ Mureş, C.A.R.N., în prezent aflat în arestul IPJ Mureş, M.L.L., în prezent aflată în arestul IPJ Mureş, M.M.S., în prezent aflat în arestul IPJ Mureş şi C.S.M., în prezent aflată în arestul IPJ Alba.”, a fost decizia Tribunalului Cluj, dată azi în Dosarul 1815/328/2021.

Practic, măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, care implică unele obligații din partea celor eliberați.

Ce acuzații li se aduc celor implicați în acest dosar:

 • OLTEAN FLAVIU ŞTEFAN, cercetat pentru săvârşirea infractiunii de proxenetism în formă continuată, faptă prev. de art.213 alin.1, 2 din C.pen. rap. la art.213 alin.4 din C.pen., cu aplic.art.35 alin.1 din C.pen., cu aplic.art.41 alin.1 rap. la art.43 alin.1 din C.pen. (persoane vătămate M. M. C., B.A.C., O. M. G. și L. R. M.)
 • ŢÂNDURĂ ALEXANDRU DAN cunoscut sub porecla „Bercenaru”, cercetat pentru săvârşirea infractiunii de proxenetism, faptă prev. de art. art. 213 alin. 1 C.pen., rap la art. 213 alin. 4 din C.pen., cu aplic. art.35 alin.1 din Codul penal
 • CLADOVEANU ANDREI ROBERT NICOLAE, cercetat pentru săvârşirea infractiunii de proxenetism, faptă prev. de art. art. 213 alin.1 și 2 din C.pen., rap la art. 213 alin.4 din C.pen.,cu aplic. art.35 alin.1 din Codul penal. cu aplic.art.41 alin.1 rap. la art.43 alin.1 din C.pen.
 • MICU LAURA LUMINIŢA, cercetată pentru săvârşirea infractiunii de proxenetism în formă continuată, faptă prev. de art. art.213 alin.1 din C.pen., rap la art. 213 alin.4 din C.pen., cu aplic. art.35 alin.1 din Codul penal (persoane vătămate M. M. C., G. D. L. şi L. R. M.)
 • MOLDOVAN MIHAI SEPTIMIU, cercetat pentru săvârşirea infractiunii de complicitate la proxenetism în formă continuată, faptă prev. de art.48 alin.1 din C.pen. rap. la art. 213 alin.1 din C.pen. rap. la art.213 alin.4 din C.pen., cu aplic.art.35 alin.1 din C.pen., camătă, faptă prev. de art. 351 din C.pen, șantaj, faptă prev. de art.207 alin.1 și 3 din C.pen., cu aplic.art.35 alin.1 din C.pen., influențarea declarațiilor, faptă prev. de art. 272 alin.1 din C.pen., influențarea declarațiilor, faptă prev. de art.272 alin.1 din C.pen, totul cu aplic. art. 38 alin.1 Cod penal

Precizările Parchetului Turda, despre acest dosar:

”La data de 02.02.2021, s-a acţionat simultan pe teritoriul României şi Spaniei, prin efectuarea în paralel a '22 de percheziţii domiciliare (I 6 pe teritoriul României - judeţele Cluj Mureş, Argeş, Dolj, Suceava, Dâmboviţa , Giurgiu şi 6 în Spania - în Tenerife şi Madrid).

Acţiunea a fost efectuată într-un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda împreună cu Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Turda, în colaborare cu Parchetul din Santa Cruz de Tenerife şi Policia Nacional din Spania, în cadrul operaţiunii comune "TEAN", cu sprijinul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne de la Madrid şi EUROJUST care a facilitat executarea ordinelor europene de anchetă de către autorităţile spaniole. 

La percheziţiil/e efectuate în Romania au participat doi lucrători de poliţie din cadrul Policia Nacional din Spania, iar la percheziţiile din Spania a participat un lucrător de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Turda. În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda efectuează cercetări faţă de 11 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism în formă simplă şi proxenetism prin constrângere. 

Din probele administrate în cauză a reieşit presupunerea rezonabilă că în perioada 20 I 7- 2021, pe teritoriul Spaniei, în special în Tenerife, pe teritoriul Marii Britanii, în Londra, şi pe teritoriul Germaniei, mai multe persoane din România, printre care şi din localitatea Turda, au iniţiat o activitate de proxenetism, determinând mai multe tinere de pe raza localităţilor Turda şi Câmpia Turzii, însă şi de pe raza altor localităţi din ţară, să practice prostituţia în beneficiul acestora şi înlesnind această activitate. 

Determinarea victimelor s-a realizat pe fondul vulnerabilităţilor acestora, prin utilizarea metodei loverboy, menită a asigura o dependenţă emoţională faţă de suspecţi, şi pe fondul unui control exercitat faţă de victime, caracterizat în cazul unora de violenţă psihică şi fizică repetată. 

În Tenerife, tinerele erau plasate să practice prostitutia „la stradă" şi în cluburi. La stradă tinerele erau supravegheate de suspecţi, cărora trebuia să le trimită mesaje când acestea aveau clienţi, unde se duceau cu clientul, cât timp stăteau şi suma de bani pe care o primeau de la aceştia.

În Tenerife, în, sudul insulei, unul dintre suspecţi controla prostitutia stradală, solicitând o taxă săptămânală pentru a permite practicarea prostitutiei în zona respectivă.

Tinerele erau plasate şi în cluburi pentru a practica prostituţia în favoarea celor care le controlau, în baza unei înţelegeri avute de către aceştia cu cei care deţineau/controlau cluburile, stabilindu-se că banii obţinuţi se împart în mod egal, 50% luând cel care o controla pe tânără, iar 50% cel care deţinea/controla clubul. 

În Londra, suspecţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către victime, prin punerea la dispoziţie a locaţiilor în care se prestau servicii sexuale contra cost, prin stabilirea tarifului pentru prestarea de servicii sexuale, prin plata şi publicarea anunţurilor pe site-urile destinate serviciilor sexuale şi preluarea apelurilor telefonice efectuate de clienţi, obţinând sumele de bani încasate de victime în urma practicării prostituţiei. 

În cauză se mai efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi influenţarea declaraţiilor. 

La percheziţiile din data de 02.02.2021 au participat poliţişti din cadrul IPJ Argeş - Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliţiei municipiului Câmpulung - Biroul de Investigatii Criminale, IPJ Dolj - Poliţia Segarcea, IPJ Giurgiu - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Investigaţii Criminale, IPJ Mureş - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Investigaţii Criminale. 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Tudor · 19:30 09.04.2021
  fara cuvinte 
   atita INTERPOL + GUARDIA CIVIL + EUROPOL + POLITIA ROMANA ...
  si nu au 1 PROBA!!!! sa poata sa lege un caz!
  din toata povestea de : articolul 213 articolu 1 si 3 .. . fum!
   nimic ! DACA AS FI IN LOCUL LOR AS CERE SI DESPACUBIRI
  In tara asta se poate !

 • Acest comentariu este nepublicat.
  Tudor · 16:46 10.04.2021
  👮
  5 IPJ - uri cu Serviciul de Investigaţii Criminale aferent fiecare + POLITIA ROMANA + POLITIA TURDA + EUROPOL + GUARDIA CIVIL ... Cel putin 100 persoane !  nu mai vorbim de cheltuieli... far numar ca la manelisti!
  politisti Romania in misiune in Spania si Anglia  ; sa manince cu gura lor o paella si un sandwich londonez... pe banii nostrii !🥘🍔
   sa nu nu fie in stare sa aduca 1 proba! 1 cel putin sa poata sa i tina inchisi ... CHIAR NU LI RUSINE!!! Pa astia nu i trage nimeni la raspundere?
  Sau daca vi sau pus bete in roate de catre tribunal si politia si-a facut treaba , scoateti la lumina sa vada tot Romanul ce judecatorii avem! Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate