fbpx
Scrie un comentariu

decese COVID

În ultimele 7 zile, au fost raportate 53 de morți la pacienții COVID-19 din spitalele din Cluj. Prefectul Clujului a spus că oamenii ajung târziu la spital, când deja sunt în formă gravă.

Între timp, subprefectul Clujului, Irina Munteanu anunță că medicii au ajuns la capătul puterilor.

”A crescut numărul paturilor de terapie intensivă și pre-terapie intensivă. Avem 90 paturi de terapie intensivă și 650 de paturi pentru cazurile COVID.

S-au modificat spitalele din Câmpia Turzii, Dej și Huedin, care primesc acum cazuri medii de COVID. S-a început dotarea cu aparatură pentru cazurile medii de COVID.

Marea problemă nu cred că sunt locurile, cât personalul medical. Acesta este epuizat și este limitat în ceea ce privește ATI -ul. Aici avem o problemă pentru a acoperi toate nevoile”, a precizat Irina Munteanu, la TVR Cluj.

Ieri la Cluj erau 463 de cazuri noi de COVID-19. Au fost efectuate 1.940 de teste (946 teste diagnostic grupe de risc, 593 de teste la cerere și 402 teste rapide).

În acest moment, în spitalele clujene se află internate un număr de 717 persoane (653 din județul Cluj). Dintre acestea, 97 sunt pe secția ATI.

Rata incidenței cazurilor de COVID-19 în județul nostru este de 6.62 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator