fbpx
Scrie un comentariu

adeverinta vaccin

Una dintre cele mai întâlnite întrebări legate de campania de vaccinare este "de ce trebuie să purtăm mască în continuare dacă ne-am vaccinat?". Până acum explicația din partea autorităților și specialiștilor era că, deși vaccinul ne împiedică să facem Covid-19, putem totuși să ducem mai departe virusul și să îi infectăm pe alții. 

Ultimele studii (vezi mai jos referințe)  realizate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA arată că persoanele vaccinate cu ambele doze nu trasmit COVID-19 aproape niciodată.

"Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală", spune Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite.

La studiul CDC au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19 între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui an.

Până acum, în România, 1.105.375 persoane au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin împotriva noului Coronavirus. 

Aceste date pot doar să ne ofere speranța că ne vom întoarce la "normalitate" mai curând decât ne așteptam.

Surse:

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7013e3.htm

https://www.cdc.gov/.../2021/p0329-COVID-19-Vaccines.html

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator