m install
petlinii
nello construct

Vaccinul AstraZeneca își schimbă numele și ambalajul, dar românii nu se înghesuie pe listele de așteptare pentru acesta

zamblau eugen
floris

De când a fost aprobat pe piață și a început să fie folosit în România, vaccinul anti-Covid-19 AstraZeneca a avut parte de reacții negative din partea populației. Din 15 februarie și până în prezent au fost administrate 353.109 de doze de vaccin la nivel național și s-au înregistrat 4.642 de reacții adverse. Un număr foarte apropiat de reacțiile cauzate de vaccinul Pfizer, dar din care s-au administrat de aproape 7 ori mai multe doze. 

La un moment dat, România alături de mai multe țări din UE au oprit folosirea vaccinului AstraZeneca  din cauza unor presupuse reacții adverse grave, dar analiza ulterioară a dovedit că vaccinul este sigur.

Românii și-au păstrat reticența față de acest vaccin, lucru ușor de observat de pe listele de așteptare din platforma de vaccinare. Pe când Pfizer și Moderna au peste 1000 de persoane pe listele de așteptare la fiecare centru, AstraZeneca are sub 100 sau chiar locuri libere. 

Compania își dorește astfel un re-branding și schimbă numele din AstraZeneca în Vaxzevria, dar formula vaccinului rămâne neschimbată.

Compania farmaceutică AstraZeneca a redus în luna martie de la 79% la 76% eficienţa vaccinului său împotriva COVID-19 în actualizarea studiului din SUA, după ce autorităţile americane au cerut o revizuire a datelor iniţiale. Rezultatele, foarte asemănătoare cu cele originale, indică şi o eficienţă de 85% în cazurile simptomatice de COVID-19 în rândul celor cu vârsta de peste 65 de ani şi de 100% în cazurile grave ale bolii sau spitalizărilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: