fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

astrazen

De când a fost aprobat pe piață și a început să fie folosit în România, vaccinul anti-Covid-19 AstraZeneca a avut parte de reacții negative din partea populației. Din 15 februarie și până în prezent au fost administrate 353.109 de doze de vaccin la nivel național și s-au înregistrat 4.642 de reacții adverse. Un număr foarte apropiat de reacțiile cauzate de vaccinul Pfizer, dar din care s-au administrat de aproape 7 ori mai multe doze. 

La un moment dat, România alături de mai multe țări din UE au oprit folosirea vaccinului AstraZeneca  din cauza unor presupuse reacții adverse grave, dar analiza ulterioară a dovedit că vaccinul este sigur.

Românii și-au păstrat reticența față de acest vaccin, lucru ușor de observat de pe listele de așteptare din platforma de vaccinare. Pe când Pfizer și Moderna au peste 1000 de persoane pe listele de așteptare la fiecare centru, AstraZeneca are sub 100 sau chiar locuri libere. 

Compania își dorește astfel un re-branding și schimbă numele din AstraZeneca în Vaxzevria, dar formula vaccinului rămâne neschimbată.

Compania farmaceutică AstraZeneca a redus în luna martie de la 79% la 76% eficienţa vaccinului său împotriva COVID-19 în actualizarea studiului din SUA, după ce autorităţile americane au cerut o revizuire a datelor iniţiale. Rezultatele, foarte asemănătoare cu cele originale, indică şi o eficienţă de 85% în cazurile simptomatice de COVID-19 în rândul celor cu vârsta de peste 65 de ani şi de 100% în cazurile grave ale bolii sau spitalizărilor.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate