fbpx

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

alunecare

Surparea s-a produs pe o lungime de zeci de metri, iar taluzul de pe margine a alunecat până aproape de partea carosabilă, în zona kilometrului 52, pe sensul de mers de la Nădășelu spre Gilău.

În această zonă, viteza de circulație a fost limitată la 60 de km pe oră. Cantităţi însemnate de bolovani şi pământ au luat-o la vale şi au ajuns inclusiv pe banda de urgenţă a autostrăzii!

Acest tronson este încă în garanţie, așa că CNAIR a cerut constructorului UMB să intervină de urgenţă pentru remediere, alunecarea fiind periculoasă pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Președintele Asociației Pro Infrastructură a explicat că este vorba despre situație des întâlnită în zonă din cauza ploilor dese. Solul riscă să cedeze din cauză că este îmbibat cu o cantitate mare de apă, iar degradarea continuă.

Problemele sunt știute și arhiîntâlnite. Deci nu ceva catastrofal, însă costă bani. Constructorul trebuie să repare această alunecare pe banii lui. De anul viitor acest lucru nu o să se mai întâmple, deoarece se termină și perioada de garanție. În curând o să reparăm toate aceste probleme din nou pe bani publici.... Autostrada trebuie întreținută. Trebuie curățate rigolele. Aceste dealuri, taluzuri trebuie reîmpădurite, dar nu se întâmplă. Nu ar trebui să vedem nimic spectaculos cu partea carosabilă a autostrăzii, dar evident că taluzul o să se tot mănânce. Trebuie excavat, trebuie pusă piatră falsă sau să fie găsită o soluție tehnică ca să țină”, a explicat președintele Asociației Pro Infrastructură, Ionuț Ciurea.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate