fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

f116a56538f08a2ef6

Cea mai mare incidență din țară, în ceea ce privește îmbolnăvirile cu COVID-19, este în localitatea Rimetea, din județul Alba, care a ajuns la o incidență de 21 de cazuri la mia de locuitori!

Aici sunt zeci de pensiuni, iar din acest motiv se presupune că virusul ar fi fost contactat de localnici de la turiștii care au venit prin zonă.

"Eu cred ca din exterior au venit multe probleme", a declarat, luni, primarul Deak Szekely Szilard Levente.

Comuna a intrat în carantină începând de vineri, iar din acest motiv circa 1500 de mașini cu turiști, care intenționau să ajungă la Rimetea, au fost întoarse din drum de către autorități. Mulți veneau și pentru că în comunitatea maghiară erau Floriile catolice.

"Pana in 9 aprilie, turistii trebuie sa evite obiectivul turistic Rimetea. Dupa aceea, ii asteptam cu drag. Foarte multi din Rimetea traiesc doar din turism si vor fi loviti strasnic daca tine carantina mai mult. De aceea, trebuie sa incercam in urmatoarele saptamani sa reusim sa reducem, cumva, aceasta raspandire", a transmis primarul comunei.

Primăria comunei Rimetea a transmis un mesaj către turiști, prin care îi roagă să respecte măsurile impuse și ”sa revina la poalele Pietrei Secuiului (Coltii Trascaului) dupa ridicarea restrictiilor impuse de autoritatile abilitate”.

Conform localnicilor, înaintea de explozia cazurilor COVID, zona a fost foarte aglomerată de diverși turiști, care au dorit astfel să ”evadeze” din orașe, într-un loc reconfortant, însă astfel, cel mai probabil, s-a înlesnit și transmiterea virusului.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate