m install
petlinii
nello construct

Judecătoria Turda și-a declinat competența în dosarul fostului director al Salinei Turda, Vasile Tot

floris

Judecătoria Turda și-a declinat competența în Dosarul penal 6175/328/2020, în care fostul director al societății Salina Turda, Vasile Tot, este judecat pentru abuz în serviciu. Decizia a fost luată azi.

”Conform prevederilor art 50 Cod de procedură penală, art 38 aliniat 1 litera d Cod de procedură penală, declină către Curtea de Apel Cluj competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpatul T V S trimis in judecată pentru comiterea infracţiunii de abuz in serviciu prev de art 13 indice 2 legea 78/2000 raportat la art 297 aliniat 1 Cod penal cu aplicarea art 35 aliniat 1 Cod penal – admiţând excepţia de necompetenţă materială a Judecătoriei Turda. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.03.2021”, precizează decizia pe scurt a instanței turdene.

Decizia a fost luată după ce Vasile Tot a reușit să desființeze o hotărâre a Judecătoriei Turda, într-un alt dosar penal în care era acuzat de abuz în funcție, în care instanța de fond l-a condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare. În apel, Curtea de Apel a stabilit că Judecătoria Turda nu era instanță competentă să se pronunțe în acest caz.

Citește și:

Fostul director al Salinei Turda, Vasile Tot, a reușit să desființeze decizia Judecătoriei Turda, care-l băga la închisoare!

În dosarul în care Judecătoria Turda și-a declinat azi competența, Vasile Tot

”Fapta inculpatului Tot Vasile Simion, care în perioada 02.09.2014-02.10.2014 în calitate de director general al SC Turda Salina Durgău SA (n.r. fosta denumire a societății Salina Turda SA) a încheiat un număr de 9 contracte de asistență juridică cu Cabinet de Avocat…, în mod direct, fără aprobarea și mandatarea de către Consiliul Local Turda, în condițiile în care schema de personal a societății era prevăzută cu două posturi de personal de specialitate juridică ocupate efectiv, încălcând prevederile art. 1 alin. 1 și 3 din OUG 26/2012, prin încheierea acestor contracte, urmărind realizarea unui interes personal și obținerea unui folos material nedatorat (obținerea pe cale judecătorească a unor sentințe de anulare a hotărârilor Consiliului Local Turda, ale Adunării generale și ale Consiliului de Administrație a SC Turda Salina Durgău SA pe baza cărora s-a constatat încetarea mandatului său de director general al SC Turda Salina Durgău SA, pentru satisfacerea acestui interes personal, inculpatul angajând SC Turda Salina Durgău SA la plata onorariilor avocațiale în cuantum total de 66.900 lei, această sumă constituind folosul material nedatorat în sensul art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 și prejudiciul adus SC Turda Salina Durgău) constituie infracțiune de abuz în serviciu în formă continuată (9 acte materiale), prev. de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 din Codul penal cu aplicarea art. 35, alin. 1 din Codul penal”, erau acuzațiile care i se aduc lui Vasile Tot.

Practic, asta înseamnă că în ambele dosare, judecata se va relua de la zero, la o instanță competentă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: