fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

buscat ski summer resort baisoara cluj 7
Sezonul sporturilor de iarnă nu s-a încheiat încă, iar anul acesta s-a sesizat o creștere a interesului populației pentru sporturile de zăpadă. În măsura în care restricțiile au fost relaxate, iar românii au putut merge la schi fără probleme, premierul Florin Cîțu a declarat că acesta este unul dintre motivele pentru care a crescut numărul de infectări.

"Dacă ne uităm la ce se întâmplă în restul Europei, vedem că noi avem printre cele mai relaxate restricții. După ce am văzut efectele lockdown-ului anul trecut am realizat că nu mai putem face asta. Trebuie să menținem economia deschisă", a afirmat Florin Cîţu, la B1Tv.

Premierul consideră că deschiderea școlilor a fost o decizie bună care nu a influențat numărul de cazuri pozitive pentru că în acest moment nu sunt focare în școlile din România, dar în același timp există o problemă cu nerespectarea regulilor în stațiunile de munte.

"Ştim de ce cresc aceste cazuri. România a fost ţara care a avut un sezon de iarnă în care oamenii au mers la schi. Foarte puţine ţări şi-au permis acest lucru, acest lux şi acum, e adevărat, oamenii nu au respectat în totalitate regulile. Dacă acolo ar fi respectat regulile, n-am fi fost nevoiţi să luăm şi măsurile din perioada următoare. Dar am demonstrat ceva, că am deschis şcolile şi nu de acolo vine problema şi nu de acolo a crescut numărul de infectări", a subliniat prim-ministrul.

"Vă spun, masca, purtarea măştii în spaţiul public, dezinfectant, distanţare socială au arătat în România că funcţionează, acest lucru a funcţionat", a mai spus Cîţu, potrivit Agerpres, citat în Digi24.

 Odată cu prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, s-au introdus și noi restricții, una dintre acestea fiind limitarea la 70% a gradului de ocupare a spațiilor de cazare din unitățile turistice din 14 județe. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri hotărârea, iar măsurile se aplică de duminică, 14 martie.

 Profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș a publicat un video în care explică câteva măsuri prin care putem să ne protejăm atât pe noi cât și pe cei din jur atunci când mergem la schi:

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate