fbpx

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

5 Comentarii

159927854 250404213426299 3785742036432171690 o

Podul de la A&A, de la ieșirea din Turda spre Alba Iulia, se va închide din 22 martie 2021, pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare. Contractul pentru efectuarea lucrărilor a fost semnat în iunie 2019, iar în septembrie 2020 lucrările trebuiau finalizate.

În aceste condiții, noul termen pentru finalizarea lucrării este finele lunii decembrie 2021.

Deputatul USR PLUS Cluj, Viorel Băltărețu, a dezvăluit faptul că expertul tehnic a făcut unele precizări în 5 martie 2021, în care menționa faptul că pe pod este prevăzut în mod expres ca ”circulația rutieră să se efectueze doar pentru un șir de vehicule, în axul podului", cu recomandarea fermă pentru ”închiderea traficului pe pod”. De precizat că în toamna anului trecut, când trebuiau finalizate lucrările la pod, conform contractului, singurul lucru care s-a produs a fost... redeschiderea circulației pe ambele sensuri, după ce câțiba ani a fost restricționată, pe câte un singur sens, alternativ!

După startul lucrărilor la pod, circulația va fi deviată în totalitate pe strada 22 Decembrie 1989 și strada Armatei, cu direcția spre Alba Iulia/A3/A10. Aici există două probleme majore: blocarea traficului în zona sensului giratoriu de la Dedeman și starea foarte proastă a străzii Armatei (porțiunea de la intersecția cu strada Bogata și până la ieșirea din Turda, zona Lukoil). Există unele discuții privind repararea de urgență a acestei porțiuni, măcar minimală, pentru ca traficul deviat să se desfășoare în bune condiții.

”O altă veste bună e că avem confirmarea din partea ARL (firma responsabilă de reabilitarea podului) că 𝐯𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐨𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐜𝐞𝐥 𝐭𝐚̂𝐫𝐳𝐢𝐮 î𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟐𝟐 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, chiar dacă inițial stabiliseră începerea lucrărilor cu două săptămâni mai devreme (8 martie 2021).”, a transmis deputatul Viorel Băltărețu, care a fost și el pe teren, în cadrul inspecției efectuate de autorități la podul de la A&A, vinerea trecută.

Pe de altă parte, deputatul USR PLUS Cluj a discutat cu primarul municipiului Turda, Cristian Matei, și despre reabilitarea porțiunii de drum din sensul giratoriu din Piața Romană și până la podul de la A&A, cu ocazia lucrărilor la pod.

”Am solicitat și am primit confirmarea domnului Primar Matei că va analiza oportunitatea de a reabilita în următoarele luni (în paralel cu reabilitarea podului) și sectorul stradal cuprins între pod și sensul giratoriu din Turda. Consider că este cel mai bun moment pentru această lucrare și cel mai puțin deranjant pentru participanții la trafic.

Voi fi prezent din nou la Turda în 22 martie, ora 9:00, la demararea lucrărilor de reabilitare a podului. În următoarele luni voi urmări îndeaproape evoluția lucrărilor și voi sprijini deblocarea eventualelor probleme birocratice ce ar putea apărea.

În numele autorităților, îmi cer scuze anticipat turdenilor și în general cetățenilor ce vor trece în următoarele luni prin zonă, pentru disconfortul pe care aceste lucrări îl vor crea.

Am încredere că, împreună cu toate părțile implicate, vom face un efort ca perioada reabilitării sa fie mai scurtă decât termenul maxim menționat mai sus. Știu că acest lucru e posibil, este nevoie doar de voință și mobilizare!”, a transmis Viorel Băltărețu.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  ironika · 11:30 12.03.2021
  Se închide dar care vor fi rutele de ocolire? Că cei care lucrează la strada 22 Decembrie nu au definitivat lucrarea, sau să ocolim prin Câmpia Turzi să ajungem la Turda?!.....
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 12:39 12.03.2021
  Bai baiete, de cand o frecati cu podul asta, puteati construi unul langa. Minunata artera 22 Decembrie e de toata prastia, asa ca mergem pe autostrada, coboram la Gilau si intram in Turda dinspre Cluj, asa este cel mai bine. Cred podul ala se poate reabilita in maxim 3 luni, asta daca te organizezi si nu freci duda, mai ales ca se blocheaza circulatia.
  In alte tari darama un pod si il refac peste noapte, iar aici au nevoie de un Paste si un Craciun sa-l termine (asta daca avem noroc).
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Turdeanul · 14:38 12.03.2021
  Nu! Bine ca s a reparat 22 decembrie si libertatii ca sa se distruga acum cand baga tot traficul greu pe acolo ! Foarte buna gandire. Felicitari!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Adi · 20:10 12.03.2021
  Uau ce o sa fie in Turda, mi e groaza sa ma gandesc. 9 luni pentru podul ala e foarte mult, totusi Ariesul nu e Amazon fratilor.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Emerik · 11:29 13.03.2021
  Sensul giratoriu de la Dedeman va fi un dezastru!!!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate