fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

drone americane 1

Circa 90 de militari americani și drone Reaper sunt prezenți la Câmpia Turzii, pentru misiuni de spionaj și supraveghere.

Dispunerea înaintată şi capacitatea rapidă de dislocare a dronelor noastre MQ-9 în această locaţie strategică reprezintă un semnal de încredere pentru aliaţii şi partenerii noştri şi, în acelaşi timp, un mesaj prin care le te transmitem adversarilor noştri că putem reacţiona rapid în cazul oricărui tip de ameninţare”, a declarat generalul Jeff Harrigian, comandantul Forţelor Aeriene ale SUA în Europa şi Africa.

Potrivit Air Force Magazine, unitatea americană dislocată la Câmpia Turzii cuprinde mai multe drone MQ-9 Reaper decât cea din Polonia, lucru care oferă Statelor Unite și aliaților săi o perspectivă constantă asupra Balcanilor.

Este o prezență mai mare și cu câteva aeronave în plus… Ne oferă o persistență mai mare în ceea ce privește acoperirea 24/7”, a afirmat generalul de aviație Jeffrey Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA în Europa-Africa (USAFE), precizând că spre deosebire de dronele dislocate în Polonia, care sunt operate de contractori, aparatele de zbor fără pilot Reaper din România sunt deservite chiar de militari din Forțele Aeriene ale SUA.

MQ-9 Reaper este o aeronavă fără pilot capabilă să efectueze misiuni de zbor comandate de la distanță sau autonome și este dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii. Drona MQ-9 Reaper a devenit cunoscută la nivel internațional după ce s-a aflat că acest tip de dronă l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani în ianuarie 2020.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate