fbpx

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

protest martie

În fața Prefecturii Cluj, de Ziua Femeii, începând cu ora 12 s-a organizat un protest feminist intitulat "Cade una, sărim toate!". Mesajul este destul de simplu, "cu o floare nu se face primăvară", de aceea orice atenție acordată femeii în ziua de 8 martie nu va șterge cu buretele toate nedreptățile adunate peste an. 

„#MulțumimPentruFlori, dar de 8 martie vrem siguranță și respectarea drepturilor și demnității femeilor.”

Participanții au tras un semnal de alarmă asupra sexismului care încă domină piața muncii sau chiar mediul familial.  De asemenea, creșterea șomajului în pandemie a afectat în mod considerabil femeile, două treimi din persoanele lăsate fără locuri de muncă fiind femei. Numărul bărbaților șomeri a scăzut cu 4%, pe când cel al femeilor a crescut cu 7%.

„Acasă este spațiul nostru vital, un loc al revendicărilor feministe, al grijii noastre, al muncii noastre. Acasă este spațiul în care ni s-a spus să stăm în siguranță în timpul pandemiei. Dar ce faci când acasă nu este un loc sigur? Sau când nu ai un acasă? Ne-am săturat ca viețile, drepturile și nevoile noastre să fie ignorate. Ne-am săturat ca misoginia generalizată, rasismul și sexismul instituționalizat să ne transforme în cetățene de mâna a doua”, este scris pe grupul de Facebook cu ajutorul căruia s-a organizat evenimentul.

După flashmob, organizatorii au avut audiență la Instituția Prefectului - Județul Cluj și menționează că urmează să înregistreze oficial revendicările pe tema locuirii, muncii, sănătății și violenței împotriva femeilor.

Sursa: Monitorul Cluj

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate